Jesteś tutaj: Ogłoszenia i aktualności » Aktualności » Oświadczenie w związku z przedrukiem artykułu dra Arkadiusza Baruta

Oświadczenie w związku z przedrukiem artykułu dra Arkadiusza Baruta

Portal Legitymistyczny

29 czerwca 2016 roku na stronie konserwatyzm.pl bez wiedzy redakcji Portalu Legitymistycznego opublikowany został artykuł naszego Autora, pana doktora Arkadiusza Baruta, pt. Tradycja i Rewolucja. Konserwatyzm immanentny Josepha de Maistre’a. Z powszechnie znanych powodów Portal Legitymistyczny nie wyrażał i nie wyraża zgody na kopiowanie przez redaktorów konserwatyzm.pl materiałów umieszczonych na naszej stronie. Dodatkowo należy podkreślić, że ze sposobu, w jaki prezentowany jest artykuł, może wynikać wątpliwość odnośnie do jego autorstwa – czy autorem jest dr Arkadiusz Barut, czy może Adam Wielomski. Dlatego też żądamy od redaktora naczelnego konserwatyzm.pl, pana Michała Krupy, usunięcia wskazanego artykułu i zaprzestania takich praktyk.

Redakcja Portalu Legitymistycznego

dr Arkadiusz Barut

PMK Design
© Organizacja Monarchistów Polskich 1989–2024 · Zdjęcie polskich insygniów koronacyjnych pochodzi z serwisu replikiregaliowpl.com.